Sjöströms löfte: "Jag är i bättre form i år"

Sarah Sjöström var bäst av alla i fjolårets ISL – nu är målet att vara ännu bättre. Arkivbild.
Sarah Sjöström var bäst av alla i fjolårets ISL – nu är målet att vara ännu bättre. Arkivbild.
SimningTT

Hon ledde sitt lag till slutseger i fjol och tog hem MVP-priset.

Nu ska det blixtra ännu mer om Sarah Sjöström i penningstinna ISL.

Jag kan nästan lova att jag är i bättre form i år, säger hon.

Annons

Annons

I fjol avgjordes den nya simtouren ISL på olika platser runt om i världen med den stora finalen i Las Vegas.

På grund av coronapandemin kommer årets upplaga att simmas på ett och samma ställe, i en bubbla i Budapest, under drygt fem intensiva veckor med start på fredagen.

"Så glad"

Simningen har legat helt nere tävlingsmässigt sedan coronapandemin bröt ut och det här är första gången världens stjärnor får tävla mot varandra igen.

Jag är så glad att det här blir av. Jag har inte tävlat sedan i januari och egentligen inte på riktigt sedan senaste ISL i december, säger Sjöström.

Hon tränade hela våren hemma i Stockholm och tog sedan ledigt i somras för att plugga till personlig tränare. Efter sommaruppehållet har hon tränat både i Eriksdalsbadet och fyra veckor i Turkiet på sin internationella simklubb Energy Standards anläggning.

Jag känner mig bra. På träningen presterar jag otroligt bra och har haft en riktigt bra träningsperiod. Jag har inte tävlat så man vet inte hur tävlingsformen är, men ser man till träningen så borde jag kunna prestera väldigt bra på tävling, säger hon.

Annons

Annons

Bättre än bäst

Sjöströms mål är att vara ännu bättre än i fjol – när hon var bäst av alla. I så fall börjar vi prata världsrekordtider. Sjöström har sex världsrekord, varav två i kort bana där ISL avgörs – 200 meter fritt och specialdistansen 100 meter fjäril.

I fjol ledde hon Energy Standard till slutseger och tog hem MVP-titeln som turneringens bästa simmare. Det gav 1,2 miljoner kronor i bara prispengar, dessutom har stjärnorna startpengar, men de summorna är hemliga.

I fjol konkurrerade ISL med världscupen, som nu är inställd, vilket innebär att klassen höjs ytterligare på de drygt 300 deltagande simmarna. Däremot saknas exempelvis samtliga stjärnor från Australien då landets gränser är stängda.

Ytterligare tre svenska simmare deltar i ISL, Michelle Coleman, Louise Hansson och Erik Persson som alla representerar Toronto Titans. Deras lag går sin första match den 24–25 oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons