A-
A+

Sju franska teatrar ockuperade

'Konsten är allt' står på plakatet som arbetslösa kulturarbetare håller utanför den ockuperade Théâtre Odeon i Paris. Arkivbild.
"Konsten är allt" står på plakatet som arbetslösa kulturarbetare håller utanför den ockuperade Théâtre Odeon i Paris. Arkivbild.
TeaterTT

Annons

Annons

Åtminstone sju teatrar runt om i Frankrike är nu ockuperade av skådespelare, teaterarbetare och studenter som hoppas sätta press på regeringen att åter öppna landets kulturliv, rapporterar The New York Times. Bland de ockuperade teatrarna finns Théâtre Odéon och Théâtre de la Colline i Paris samt Théâtre National de Strasbourg (TNS).

Quentin, andraårselev på scenskolan på TNS, berättar för France 3 att ockupationen i Strasbourg är ett solidariskt svar på den som pågår på Odéon i Paris.

Det vi vill är att spela framför en publik, att arbeta. Det var viktigt att följa efter dem, att stödja dem och göra en liknande aktion i Strasbourg, säger han till tv-kanalen.

Théâtre de la Colline i Paris är sedan i tisdags ockuperad av teaterelever som kräver en plan för hur kulturlivet ska kunna öppna igen, skriver tidningen Libération.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!