A-
A+

Sjuka EM-spelarna tränade – Gerhardsson mörkar

Jonna Andersson var en av spelarna som tränade under eftermiddagen.
Jonna Andersson var en av spelarna som tränade under eftermiddagen.
FotbollLeigh, TT:s utsände

De tre sjuka svenska EM-spelarna har tränat på egen hand.

Men Peter Gerhardsson vill inte avslöja om någon av Hanna Glas, Emma Kullberg eller Jonna Andersson kan vara tillgängliga till fredagens kvartsfinal.

Jag vill inte ge Belgien några som helst fördelar, säger förbundskaptenen.

Annons

Annons

Den svenska förbundskaptenen var på ett bra och lurigt humör dagen före fredagens kvartsfinal mot Belgien. Gerhardsson svävade iväg i flera långa utläggningar men var samtidigt hemlighetsfull.

Men han berättade att de tre sjuka spelarna, Hanna Glas och Emma Kullberg som har bekräftats med covid-19 samt Jonna Andersson som har "milda sjukdomssymtom", har tränat på egen hand under torsdagseftermiddagen.

Landslaget har av taktiska skäl medvetet valt att inte berätta om Jonna Andersson har covid-19 eller inte, och om någon av trion är uttagningsbar säger han sig inte veta någonting om.

Jag har ingen aning om någon egentligen. Det är därför de tränar i dag, för att se hur man reagerar på det hela. Eftersom ingen har haft feber eller något sådant så finns möjligheterna att de kan träna fotboll, säger han.

Info från belgiska medier

TT: Är det någon av de här tre som du har större förhoppningar om att vara tillgänglig mot Belgien?

Ja.

Vem vill han inte gå in på. Han vill inte heller berätta om någon av spelarna har lämnat ett negativt covid-test.

Det finns en anledning till det.

Det är av anledningen att jag inte vill ge Belgien någon endaste fördel i en EM-kvartsfinal. Jag har fått reda på saker från belgiska medier som kan ha betydelse för morgondagen. Jag vet hur sådana saker fungerar, säger Gerhardsson.

Vad Gerhardsson svarade på frågan om vad han fick reda på av belgiska medier?

Ja, det kommer jag inte att svara på.

Men han säger sig ha hittat något intressant.

Vi gör precis som alla lag att man läser tidningar. Jag kan inte det språket men vi har folk som scoutar motståndarna och läser det här. Vi har information om framför allt en sak som är väldigt intressant och som vi kan ha användning för.

Annons

Annons

Segers bästa dag

Caroline Seger var under torsdagen tillbaka i träning med laget efter sin hälskada som stoppade lagkaptenen från spel i 5–0-segern mot Portugal.

Ett viktigt steg framåt, men Gerhardsson vet inte hur många minuter hon har i sig om hon skulle vara tillgänglig för spel.

Hon var med på träningen i dag och körde på väldigt bra. En klart positiv del, kanske den bästa dagen på många dagar. Sen får man se hur hon reagerar på den träningen, säger Gerhardsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.