Sjukvårdspolitiker vill bli nytt språkrör

Det nya språkröret ska väljas i slutet av januari. Arkivbild.
Det nya språkröret ska väljas i slutet av januari. Arkivbild.
PolitikTT

Annons

Annons

Ytterligare en kvinna träder fram som kandidat inför Miljöpartiets stundande språkrörsval: Pernilla Stålhammar, i dag riksdagsledamot och sjukvårds- och socialpolitisk talesperson för partiet.

"Det är viktigt för mig att Miljöpartiet även fortsatt strävar efter att befinna sig i de beslutande rummen. De fantastiska förändringar som Miljöpartiet, sin relativa litenhet till trots, har lyckats åstadkomma under sina år i regeringen är stora. En oppositionsroll kan aldrig matcha det. Vi måste fortsätta att leda Sverige mot bästa möjliga gröna och hållbara lösningar – år utan inflytande i regering är förlorade år för klimat, miljö och hållbarhet – dyrbar tid vi inte har råd att skänka bort", skriver Stålhammar på Expressens debattsida.

Tidigare har riksdagsledamöterna Janine Alm Ericson, Annika Hirvonen och Rebecka Le Moine kandiderat, liksom jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, partisekreterare Märta Stenevi och Elin Söderberg, ledamot i kommunfullmäktige i Umeå.

Den 7 oktober presenteras en slutlig lista med kandidaterna. Efter en rad utfrågningar under hösten väljs det nya språkröret på en digital extra kongress den 31 januari nästa år.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons