A-
A+

Skadad Albin Ekdal lämnar VM-kvaltruppen

Zlatan Ibrahimovic tittar till Albin Ekdal som skadade sig nästan direkt efter inhoppet mot Georgien.
Zlatan Ibrahimovic tittar till Albin Ekdal som skadade sig nästan direkt efter inhoppet mot Georgien.
FotbollTT

Mittfältaren Albin Ekdal lämnar landslagstruppen.

Skadan han fick mot Georgien stoppar honom från söndagens VM-kval mot Kosovo.

För Robin Olsen och Marcus Berg ser det ljusare ut.

Annons

Annons

Albin har fått en lårskada, han undersöks i dag och kommer den närmaste tiden att åka hem till Sampdoria, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren på dagens presskonferens.

Albin Ekdal bytte av Kristoffer Olsson på det centrala mittfältet i den 68:e minuten i Sveriges segermatch (1–0) när EM-kvalet inleddes mot Georgien.

Omgående fick han smäll, satte sig ned på gräset och visade med gester att han inte kunde spela vidare.

Kort inhopp

Inhoppet varade i bara några minuter och förbundskaptenen Janne Andersson fick kasta om bland sina planer. I dessa ingick att inte slita mer än nödvändigt på Zlatan Ibrahimovic.

Men Zlatan fick fortsätta i ytterligare nära tio minuter medan Mattias Svanberg tog Ekdals plats.

Wettergren beklagar Ekdals skada. Landslaget förlorar en av sina mest erfarna spelare inför en på förhand svår uppgift i Pristina om några dagar.

Alla spelare man tagit ut i en trupp vill man ha tillgängliga. Albin har haft och har en viktig roll i den här gruppen. Det finns många andra duktiga spelare som kan ta Albins roll, men vi hade önskat att han var tillgänglig. Nu är han inte det och vi får ta det därifrån, säger Wettergren.

Annons

Annons

Berg tränade

Den assisterande förbundskaptenen hade mer positiva besked om målvakten Robin Olsen och anfallaren Marcus Berg, som båda missade mötet med Georgien på grund av skador.

Det går framåt. Marcus var med och tränade i dag och det fungerade väldigt bra. Hur det är med Robin har jag inte hunnit stämma av med mina sjukgymnaster men han gör framsteg varje dag, säger Wettergren.

I femlagsgruppen i VM-kvalet, där även Spanien och Grekland ingår, spelade Kosovo inte i torsdags. Wettergren varnar för en knepig kväll mot den unga fotbollsnationen.

Kosovo är ett tekniskt skickligt lag med lite andra spelartyper än Georgien, kvickare, duktigare en mot en. Vi måste göra en mycket bra match för att slå dem, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!