A-
A+

Skadad Federer gör comeback först i sommar

Roger Federer i Wimbledon i somras.
Roger Federer i Wimbledon i somras.
TennisTT-Reuters

Tennisstjärnan Roger Federer väntas inte kunna göra comeback förrän i mitten av nästa år, efter den senaste knäoperationen.

Jag måste ha tålamod, säger han.

Annons

Annons

Den 40-årige schweizaren säger i tidningen Le Matin att han skulle bli "otroligt överraskad" om han kan spela Wimbledon, grand slam-turneringen som som spelas i juni-juli och som Federer vunnit åtta gånger.

Den förre världsettans senaste stora framträdande var just i Wimbledon i somras. Federer tvingades sedan dra sig ur OS-turneringen på grund av sitt krånglande knä. I mitten av augusti meddelade han att det blir ytterligare en operation av knät, efter de två han gjorde 2020.

Nu berättar han att nästa mål i rehabiliteringen är att kunna löpträna – i januari. Och tennisträning hoppas han kunna sätta igång med först i mars-april.

Jag måste ha stort tålamod och ge knät tid att läka. De kommande månaderna blir avgörande, säger Federer till Le Matin.

Han missar definitivt de två kommande grand slam-turneringarna, Australian Open i januari och Franska mästerskapen i maj. Det återstår att se om han kan göra comeback till Wimbledon.

När Federer beslutade sig för att genomgå årets operation sade han att målet med ingreppet var att bli frisk nog att kunna springa ordentligt igen och att han hoppades kunna "återvända till touren i någon form".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.