-
+

Skakig start för svensk debutant

Alex Norén under första rundan på Riviera Country Club.
Alex Norén under första rundan på Riviera Country Club.
GolfTT

Den svenske golfamatören Tim Widing har fått göra debut på PGA-touren. Men bäst av de tre blågula hoppen på Riviera Country Club var Alex Norén, som efter den första dagen delar fjärdeplatsen.

Annons

Annons

Tim Widing fick ladda länge inför sin debut på PGA-touren. 23-åringen gick ut i torsdagens allra sista boll, men väl på banan visade han att nerverna inledningsvis såg ut att ha stannat i klubbhuset.

Svenskens allra första utslag i en proffstävling landade strax till vänster om greenen, 285 meter bort. Tre slag senare hade amatören inlett med ett säkert par, och redan på hål två kom första birdien.

Fortsättningen var till en början stabil, men under sluthålen drog scoren i väg. Efter en dubbelbogey på sitt 16:e hål slutade Widings debutrond på 76 slag, fem slag över par. Därmed har han bara en handfull spelare efter sig i resultatlistan, bland dem världstrean Justin Thomas.

Jönköpingsspelaren Widing pluggar till vardags på University of San Francisco, men efter skadeåterbud fick golfamatören en plats i PGA-tourtävlingen på klassiska Riviera Country Club i Los Angeles.

Tävlingens andra två svenskar, Alex Norén och Henrik Norlander, går de två första speldagarna i samma boll. De inledde med varsin birdie, men sedan gick resultaten isär. Där Norlander aldrig riktigt fick i gång spelet – 72 slag, ett över par, och en placering mitt i fältet – radade Norén upp birdies, och det bättre än nästan alla andra i tävlingen.

I ett startfält med åtta av världens tio högst rankade spelare ligger Norén med sina 67 slag på en delad fjärdeplats, tre slag efter ledande amerikanen Sam Burns.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss