A-
A+

Skakigt värre när politiker snackade skalv

Liechtenstein har drabbats av mindre jordbävningar. Arkivbild av huvudstaden Vaduz.
Liechtenstein har drabbats av mindre jordbävningar. Arkivbild av huvudstaden Vaduz.
LiechtensteinTT-AP

När den lagstiftande församlingen i Liechtenstein samlades för att debattera huruvida landets invånare borde försäkras mot jordbävningar blev de avbrutna. Ett jordskalv skakade om hela parlamentsbyggnaden i Vaduz.

Annons

Annons

Ledamoten Bettina Petzold-Mähr satt just och anförde att risken för att furstendömet skulle drabbas var hög när salen började skaka. Hon tystnade för ett ögonblick och spärrade upp sina ögon, vilket syns i ett filmklipp som den liechtensteinska landsdagen har lagt upp på sin hemsida.

Petzold-Mähr började skratta och fortsatte sitt anförande, tills ytterligare ett skalv slog till.

Det här börjar bli lite mycket, man vet aldrig om det kommer efterskalv, sade talman Albert Frick, och utlyste 15 minuters paus i sammanträdet.

Skalven skedde vid klockan 12 på torsdagen. Det första skalvets magnitud har uppmätts till 4,1 av det europeiska institutet ESMC.

Det lilla furstendömet ligger inklämt mellan Schweiz och Österrike i Alperna. Polisen meddelar att det kom många samtal från oroade invånare i samband med skalven, men att inga person- eller fastighetsskador har noterats.

Under fredagen drabbades området av ännu ett skalv med en magnitud som uppmättes till omkring 2,6, rapporterar den österrikiska nyhetsbyrån APA.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.