A-
A+

Skandalscener när "Barca" säkrade ligatiteln

Barcelona har säkrat den spanska ligatiteln.
Barcelona har säkrat den spanska ligatiteln.
FotbollTT

Barcelona är spanska mästare. Den katalanska jätteklubben säkrade ligatiteln, med fyra matcher kvar att spela, genom att krossa stadsrivalen Espanyol (4–2) på bortaplan. Efter slutsignalen stormade hemmasupportrar planen.

Annons

Supportrar stormade planen när Barcelona säkrade den spanska ligatiteln på bortaplan.
Supportrar stormade planen när Barcelona säkrade den spanska ligatiteln på bortaplan.

Allt som krävdes för att Barcelona skulle säkra La Liga-titeln var en seger borta mot nästjumbon Espanyol. Lång resa var det dock inte – avståndet mellan Espanyols hemmaarena Estadi Cornellà-El Prat och Barcelonas dito är nämligen endast cirka 5 kilometer.

Att Barcelona, som är obesegrade i ligan på hemmaplan den här säsongen, trivs med att spela i staden Barcelona syntes också.

Storstjärnan Robert Lewandowski inledde målskyttet i Derbi Barceloní redan i den elfte minuten. Därefter fortsatte Barcelona att spela ut och Alejandro Balde, Lewandowski och Jules Koundé utökade "Barcas" ledning i tur och ordning.

Espanyol reducerade därefter två gånger om i slutet av matchen, genom Javi Puado och Joselu, och således skrevs slutresultatet 4–2 till Barcelona.

Efter slutsignalen utspelade sig skandalscener. Under Barcelonaspelarnas firande stormade stort antal supportrar stormade planen och båda lagens spelare och ledare fick skynda sig bort från planen.

Enligt spanska Marca bad polisen, med hjälp av megafoner, supportrarna att "lämna planen om de inte ville att de skulle använda våld". Enligt tidningen ska inga personer ha skadats i planstormningen. Däremot uppges invasionen ha lett till materiella skador.

Segern innebar att Barcelona nu har säkrat sin 27:e ligatitel – den första sedan 2019.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.