A-
A+

"Skarpa råd" lanseras i Blekinge

'Det är skarpa råd', säger Blekinges smittskyddsläkare Bengt Wittesjö när nya regionala rekommendationer införs. Arkivbild.
"Det är skarpa råd", säger Blekinges smittskyddsläkare Bengt Wittesjö när nya regionala rekommendationer införs. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Munskydd på jobbet och i offentliga inomhusmiljöer rekommenderas från med måndag i Blekinge, om närkontakt under längre tid inte kan undvikas.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det är ett av inslagen i det nya rekommendationspaket som Blekinges smittskyddsläkare lanserar vid en pressträff, rapporterar lokala medier.

Det här är skarpa råd. Om alla följer råden ökar också möjligheten att vi snabbare kan återgå till ett mer normalt vardagsliv, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Smittspridningen ökar och han tycker att det är uppenbart att benägenheten att följa de råd som finns har försämrats.

Personer över 18 år ska av kommunerna stängas ute från idrottsanläggningar, både utomhus och inomhus. Vuxna som tränar bör vara utomhus och träna enskilt, enligt de nya råden.

Blekingeborna rekommenderas också att inte umgås med personer utanför familjen, förutom i skolan och på arbetsplatsen, om inte distansarbete är möjligt.

Råden införs i samråd med länsstyrelsen och gäller till att börja med till den 2 maj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr