A-
A+

Skellefteå starkast – nu väntar Rögle i semifinal

Skellefteås Rickard Hugg jublar efter sitt 1–0-mål i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Luleå
Skellefteås Rickard Hugg jublar efter sitt 1–0-mål i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Luleå
IshockeyTT

Efter sex dramatiska matcher i kvartsfinalserien mellan Skellefteå och Luleå blev den sjunde och avgörande något av ett antiklimax.

Skellefteå kontrollerade matchen från start till mål och kunde relativt enkelt vinna 3–1 och ta sig vidare.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nu väntar ett utvilat Rögle i semifinalen med första matchen på fredag.

Jätteskönt att vi kunde vinna match 7 här hemma i Skellefteå. Vårt mål är att gå hela vägen, säger Rickard Hugg, en av målskyttarna.

Glödheta känslor och ett större gruff avslutade match 6 mindre än ett dygn innan.

Ingen dramatik

Efter en natts sömn och vila hade de båda lagen lugnat ner sig. Visserligen inledde Pär Lindholm med att smälla på Luleåtuffingen Juhani Tyrväinen redan i första bytet, men annars var den sjunde och helt avgörande kvartsfinalen mellan norrivalerna närmast lugn och stillsam.

Dramatiken som alla väntade på infann sig aldrig.

Några gånger gnistrade det till men det flammade aldrig upp på allvar.

Skellefteås siste målskytt i match 6 blev Rickard Hugg och 22-åringen var även den som gjorde första målet i match 7. Mitt i slottet slog han till på en målvaktsretur från Joel Lassinantti som var tillbaka i Luleåmålet.

Luleå hade en lysande kvitteringschans när man kom tre mot en strax efteråt men Chris DeSousa prickade Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvalls plockhandske från nära håll.

I stället kunde Skellefteå utöka sin ledning till 2–0 efter 18.39 när Joakim Lindström snodde pucken från Luleåforwarden Einar Emanuelsson på offensiv blålinje och sedan pricksköt upp i bortre krysset.

De sätter sina chanser i första perioden och sedan orkade vi aldrig riktigt komma ikapp, hade inte pulvret. Skellefteå är ju en guldkandidat och vi orkade inte riktigt på slutet, säger Luleåtränaren Thomas Berglund, vars lag bara ett dygn tidigare såg ut att kunna slå in matchbollen.

Annons

Annons

"Totalhockey"

Men efter Luleås enkla seger i match fem ändrade Skellefteå sitt spel.

Vi hade ett bottennapp där och hade långa samtal i omklädningsrummet efteråt. Vi hade kommit in i Luleås spel och bestämde oss för att hitta tillbaka till vår identitet. Den är ett slags totalhockey där vi har mycket puck och fart, säger Rickard Hugg.

Skellefteå kontrollerade den här matchen från början till slut. Hårt jobbande hemmaspelare tillät sällan Luleå att komma till några farligare lägen framför Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet.

Kanske hade det tuffa matchandet satt sig i Luleåbenen för spelarna i det i vanliga fall så aggressiva bortalaget var den här gången fromma som lamm. Det håller inte mot ett svartgult lag som verkade lika piggt som när kvartsfinalserien började.

Både Juhani Tyrväinen och Oscar Engsund i Luleå fick matchstraff på slutet efter att ha hånat domarna.

Nu väntar Rögle i SM-semifinalen för Skellefteå.

De är lite annorlunda, ett offensivt och spelande lag. Det kommer att krävas att vi höjer oss ett par nivåer till om vi ska kunna gå hela vägen. Och det är vårt mål, säger Rickard Hugg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?