A-
A+

Skellefteås säsong lever – vände mot Luleå

Thomas Berglund, till höger om domaren, säger vad han tycker.
Thomas Berglund, till höger om domaren, säger vad han tycker.
IshockeyTT

Skellefteå vände och vann mot Luleå med 4–3 och tvingade fram en sjunde och avgörande kvartsfinal.

Och det rafflande rivalmötet kulminerade i ett rejält tumult på slutsignal.

Jag vet inte om domarna har bytt namn eller vad fan det är. Det går inte att få kontakt med dem, säger Luleås tränare Thomas Berglund till C More.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det såg inte direkt ljust ut för Skellefteå som hade kniven hårt mot strupen inför måndagskvällens kvartsfinal. Skellefteå var piskat att vinna för att inte säsongen skulle ta slut medan Luleå skulle avancera till semifinal vid seger.

Och inledningsvis var det senare scenariot närmast förestående.

Juhani Tyrväinen gav Luleå ledningen i första perioden och Niklas Olausson ökade på det tidigt i mittenakten.

Snabbt svarat

Men Skellefteås replik lät inte vänta på sig. Dryga minuten efter Olaussons mål smällde Andreas Wingerli in ett hårt och välriktat handledsskott, och innan mittenperioden var över satte Linus Lindström kvitteringen.

8.15 in i tredje perioden förvandlades upphämtningen till en vändning när Pär Lindholm styrde in ett Joakim Lindström-skott i mål.

En minut senare gjorde Rickard Hugg 4–2 och Skellefteås vändning var nära att fullbordas. Men Chris DeSousa rakade in en retur med 3.38 kvar att spela och såg till att det blev spännande in på sluttampen.

Annons

Annons

Berglund rejält irriterad

Med 1.48 kvar var det nog en del supportrar till Skellefteå som satte hjärtat i halsgropen. Melker Karlsson visades ut och Luleå fick avsluta matchen med en man mer på isen. Men Luleå lyckades inte utnyttja det numerära överläget – även fast man var oerhört nära med bara sekunder kvar när pucken låg mer eller mindre fri framför mål.

Efteråt var Luleås tränare Thomas Berglund rejält irriterad på domarna och menade att Isac Brännström hade blivit hakad i samband med målchansen på slutet.

Han har öppen kasse och de klämmer fast klubban under armen men de lyckas missa det på något konstigt sätt, säger Berglund till C More.
Sen pratar man om kommunikation med domarna. Jag har försökt prata med dem hela den här serien men jag vet inte om de har bytt namn, eller vad fan det är. Det går inte att få kontakt med dem. Jag ropar deras namn men de verkar inte reagera och det blir jag jävligt less på, fortsätter han.

"Försökte röra upp känslor"

Däremot ansåg han resultatet vara rättvist.

I vilket fall gör vi ingen bra match och Skellefteå vinner rättvist.

Det höll Skellefteås Pär Lindholm med om.

Vi gör en bra match och har den där vinnarmentaliteten i dag. Vi har saknat den de senaste matcherna så det var skönt att vi kom ut som lag och drev framåt, säger han.

Pär Lindholm agerade annars måltavla när Erik Gustafsson smällde iväg ett slagskott på slutsignal, rakt på Lindholm. Något som orsakade ett tumult lagen emellan.

Jag vet inte, Erik är en smart person. Det känns väl som att han försökte röra upp lite känslor, säger Lindholm.

Efter Skellefteås 4–3 seger väntar nu en sjunde och avgörande match i Skellefteå på tisdag. Sedan tidigare är Växjö, Örebro och Rögle klara för semifinal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?