A-
A+

"Skit också – Sverige är bra på allting"

Ramona Bachmann anser att Sverige bär ett stort favoritskap.
Ramona Bachmann anser att Sverige bär ett stort favoritskap.
FotbollSheffield, TT:s utsände

Sverige bar favoritskapet redan innan magproblemen letade sig in i Schweiz trupp.

Nu anser Schweiz att Sverige har en ännu större fördel.

Jag håller med om att Sverige är favoriter, och säkert ännu mer nu efter de här dagarna, säger stjärnan Ramona Bachmann.

Annons

Annons

Det har varit den stora följetongen inför kvällens EM-match. Magproblem letade sig in i Schweiz trupp vilket drabbat nio spelare och elva ledare – och laget har inte kunnat träna ordentligt.

Vi får försöka att inte tänka så mycket på att vi är trötta, och försöka göra en så bra match vi bara kan, säger Ramona Bachmann.

Förbundskaptenen Nils Nielsen menar att Sverige var "90-procentiga favoriter" redan före turneringen. Nu är det mer.

Även om vi har väldigt små chanser, så har vi fortfarande chansen. För det är inte alltid logiskt. Men ska man följa logiken så kan vi inte vinna, säger han.

"Väldigt, väldigt svårt"

Nielsen säger vidare att han skulle kunna nämna varenda spelare i Sverige som ett potentiellt hot.

Sverige har kanske det mest kompletta laget i hela EM, de har ledare som (Caroline) Seger och (Hedvig) Lindahl och så vidare, men de har inte bara en stjärna, de har ett helt lag fullt av bra spelare. Det kommer att bli väldigt, väldigt svårt för oss att vinna.

TT: Sverige är inte bara bra taktiskt och tekniskt, utan även fysiskt starkt. Hur tuff blir den specifika delen med tanke på hur ni har haft de senaste dagarna?

Skit också, de är bra på allting. Det är ett stort problem. Men vi får försöka lösa det, säger Nielsen.

Ramona Bachmann, med ett förflutet i Umeå och Rosengård (nu i Paris Saint-Germain), håller med om att Sverige är stora favoriter.

Men vi kommer inte att använda det som ursäkt, konstaterar hon.
Sverige är alltid ett lag där det är omöjligt att peka ut en specifik spelare bara, de är kända för att jobba väldigt hårt för varandra, och det är ett lag som är väldigt svårt att bryta ner. Men det finns svagheter, och dem ska vi försöka utnyttja, säger hon.

TT: Finns det något positivt att ta med sig från de här dagarna?

Ja, vi pratade faktiskt om det när vi hade ett videomöte. Att det här kanske inte är de optimala förberedelserna, men att det kan svetsa samman vårt lag ännu mer, säger Bachmann.

Annons

Annons

Ingen svensk underskattning

I det svenska lägret finns det däremot inte utrymme för någon underskattning. Sveriges analytiker Anders Eriksson lyfter fram, förutom Bachmann, Arsenalspelarna Lia Wälti och Noelle Martiz samt Barcelonaspelaren Ana-Maria Crnogorčević.

Det är ett lag med fler hot än vad man kanske tror, om man inte riktigt känner till dem. Det är inte bara Bachmann som kan hota, de kan hota på flera sätt. De har tillräckligt många skickliga spelare i dag för att kunna slå de flesta lagen, om de har en bra dag, säger han.

TT: Vad finns det för svagheter?

Svagheten är kanske att de inte är lika starka över elva spelare. De har kanske ingen lagdel som är riktigt komplett, det finns hål i varje lagdel. Och det är sådant som vi definitivt bör kunna utnyttja, säger Eriksson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.