-
+

Skogsbrand i utkanten av Perth

Brandsoldater bekämpar elden i Wooroloo i närheten av Perth i Australien.
Brandsoldater bekämpar elden i Wooroloo i närheten av Perth i Australien.
AustralienTT-AFP

Minst ett 30-tal bostäder har förstörts i en storbrand i skogarna och buskmarkerna runt Australiens fjärde största stad Perth.

Annons

Annons

Elden bröt ut bara några dagar efter det att delstaten Western Australia infört en hård lockdown som innebär att två miljoner människor i området måste stanna hemma.

Räddningsarbetarna kämpar för att hålla elden stången, men har inte lyckats få den under kontroll. Rök har färdats med vinden mot centrala Perth, runt tre mil bort, och fört med sig aska som faller över staden.

De höga temperaturerna på runt 37 grader gör inte saken enklare, enligt brandkåren.

Branden är för närvarande 7 000 hektar stor och mäter runt 75 kilometer i omkrets, säger den biträdande brandchefen Craig Waters.

Många invånare i området, som ligger strax öster om Perth, har lämnat sina hem under natten till tisdagen och hundratals väntas dyka upp på evakueringsplatser.

En brandsoldat vårdas på sjukhus efter att ha andats in rök, men i övrigt tycks branden inte ha skördat några offer.

Western Australia klarade sig lindrigt igenom brandsäsongen 2019-2020, vars katastrofala omfattning hänger ihop med klimatförändringarna medan de mer befolkade delstaterna New South Wales och Victoria drabbades hårt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss