Skolbranden i Malmö under kontroll

Räddningstjänsten bekämpar en brand i Gullviksskolan i Malmö.
Räddningstjänsten bekämpar en brand i Gullviksskolan i Malmö.
OlyckaTT

Räddningstjänsten har under sena lördagskvällen lyckats få kontroll på den brand som härjar i en skola i Malmö. Men arbetet kommer att fortsätta under natten.

Annons

Annons

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, skickades under lördagskvällen ut i samband med att Gullviksskolan i Malmö börjat brinna. Boende i närheten har uppmanats att stänga fönster, dörrar och ventilation.

Vid halv tolv meddelar räddningstjänsten att man har kontroll över branden.

Det ser bra ut. Vi kommer att kunna rädda stora delar av byggnaden, säger Angelica Anbring, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, till TT.

Larmet om branden kom strax efter klockan nio på lördagskvällen.

När vi kom till platsen var det en fullt utvecklad brand, sade Mats Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd tidigare under kvällen.

Totalt var 14 enheter från fem olika brandstationer på plats för att kämpa mot lågorna. Ingen person befann sig inne i skolan när räddningstjänsten kom till platsen. Släckningsarbetet kommer att fortsätta under natten och delar av skolbyggnaden kommer att brytas upp för att komma åt brandhärdar i väggarna.

Även polisen kallades till platsen, men det är ännu för tidigt för polisen att avgöra om det rör sig om något brott i samband med branden eller inte.

Enligt Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen i region Syd, utgår man i nuläget ifrån att branden inte har någon koppling till gårdagens upplopp och oroligheter.

Än så länge så gör vi absolut ingen sådan koppling, vi får se vad de kommer fram till på plats, säger han.

Gullviksskolan är en skola med förskoleklasser och 1–6-klasser. Totalt går cirka 320 elever på skolan.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons