A-
A+

Skönhetsmissar spred smitta – utreds

Nya restriktioner införs samtidigt som Thailand planerat att öppna för turism igen. Här visar Supat Kuntatun vid Phuket Simon Cabaret upp en ny scenkostym. Arkivbild.
Nya restriktioner införs samtidigt som Thailand planerat att öppna för turism igen. Här visar Supat Kuntatun vid Phuket Simon Cabaret upp en ny scenkostym. Arkivbild.
ThailandTT-AFP-Reuters

Deltagarna i en skönhetstävling i Thailand kan räkna med rättsligt efterspel, varnar polis sedan 22 personer testat positivt för covid-19 efter evenemanget.

Thailand brottas nu med en tredje våg av coronasmitta.

Annons

Annons

Arrangörerna hade fått tillstånd för tävlingen under förutsättning att de följde 20 specifika regler, däribland att samtliga skulle bära munskydd. Men bilder från tävlingen "Miss Grand Samut Sakhon" visar deltagare utan munskydd och som inte håller avstånd.

Det var sannolikt många inblandade i tävlingen, inklusive deltagare, som bröt mot regler och föreskrifter, säger polisen Piya Tawichai.

Thailand har drabbats hårt av en tredje virusvåg. Sjukhusplatserna börjar snabbt ta slut och regeringen får kritik för att vaccineringen drar ut på tiden och att få testas.

Enligt hälsodepartementet har fler än 600 vårdanställda smittats med covid-19 trots att de fått två doser av det kinesiska vaccinet Sinovac. De kommer nu att få en tredje dos med ett annat vaccin.

Thailand väntar 1,5 miljoner doser av Pfizers vaccin från USA i juli och har beställt ytterligare 20 miljoner doser som ska levereras i oktober.

För att få bukt med smittspridningen införs från och med måndag utegångsförbud mellan klockan 21 på kvällen och 4 på morgonen i Bangkok samt huvudstadens grannprovinser. Människor uppmanas till distansarbete och icke-nödvändiga resor förbjuds.

De nya restriktionerna kommer samtidigt som Thailand planerat att åter öppna upp för landet den ekonomiskt viktiga turismen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!