-
+

"Skönt att slippa se svenska guldleenden"

Tarjei Bø missade precis som hela det norska herrlaget pallen i fredagens VM-sprint.
Tarjei Bø missade precis som hela det norska herrlaget pallen i fredagens VM-sprint.
SkidskytteTT

De norska skidskytteherrarna hade fram till VM vunnit säsongens samtliga världscupsprintar.

Väl där blev det en prispall helt utan Norge – och med en svensk högst upp.

Synd att svenskarna vinner när alla måste ha munskydd, så att man inte får se de svenska segerleendena. Eller det är nog bra, så att jag inte gräver ner mig helt, säger Tarjei Bø.

Annons

Annons

Som vanligt var Norge med i kampen om medaljerna. Men för ovanlighetens skull kammade de norska herrarna ändå noll i VM-sprinten i slovenska Pokljuka.

Norrmännen blev fyra (Johannes Dale), femma (Johannes Tingnes Bø), sjua (Sturla Holm Lægreid) och nia (Tarjei Bø).

Hyllar vinnaren

Det är små marginaler, och i dag är det ingen av oss som får en fullträff. Vanligtvis har vi åtminstone en som flaxar in (på pallen) men i dag var det fyra åkare som bara nästan fick till det, säger Tarjei Bø.

Att en svensk dessutom roffade åt sig guldet sved kanske lite extra. Samtidigt hyllade han världsmästaren Martin Ponsiluoma, som slog till med karriärens första seger när det gällde som mest.

Att han är en av de starkaste skidåkarna, det visste vi. Men det är väldigt imponerande att leverera sin första seger under VM-pressen här, säger Tarjei Bø.

Annons

Annons

"Sveriges Lars Berger"

Han jämför Ponsiluoma med den före detta norske skidskyttestjärnan Lars Berger, som framför allt var känd för sin styrka i spåren.

Ponsiluoma är Sveriges svar på Lars Berger, när väl skotten sitter så är det tufft att slå honom. Och i dag blev det så. Det är otroligt imponerande.

I besvikelsen lyckades Bø också hitta en liten, liten uppsida med coronarestriktionerna.

Det är klart, det är synd att svenskarna vinner när alla måste ha munskydd på sig, så vi får inte se de svenska segerleendena. Eller det är nog bra, så att jag inte gräver ner mig helt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss