A-
A+

Sköt skott under biljakt – döms till 12 år

Två män döms till tolv års fängelse. En tredje frikänns. Arkivbild.
Två män döms till tolv års fängelse. En tredje frikänns. Arkivbild.
BrottTT

De jagade sitt offer och sköt från bilen – mitt under rusningstrafik.

Nu har två män dömts till tolv års fängelse för mordförsök efter skjutningen i Malmö förra vintern, uppger Malmö tingsrätt.

Annons

Annons

De två männen greps efter en skottlossning i Bunkeflostrand i februari, då två skott avlossades från en körande bil mot en annan bil. Ingen kom till skada under händelsen. Polisen larmades, och de två kunde kort därpå gripas.

De åtalades misstänkta för att gemensamt ha bestämt sig för att ta livet av en person. Skotten som avlossades träffade det tilltänkta offrets bil samt en bostad i närheten – en skjutning som genomfördes i rusningstrafik under eftermiddagen. Risken att andra skulle kunna ha träffats av skotten var stor – "en försvårande omständighet som tingsrätten har beaktat vid bestämmandet av straffets längd", skriver rätten i ett pressutskick.

En av de nu dömda körde bilen, och den andre höll i vapnet. En tredje man som satt i bilen frikänns helt. De tre åtalades även för grovt vapenbrott, något som rätten dock inte anser vara bevisat eftersom det inte har kunnat klarläggas att vapnet som användes vid skjutningen disponerats vid andra tillfällen än just då.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.