-
+

Sköts av polis – vårdas på intensiven

Personen som sköts av polis vårdas på sjukhus i Luleå. Arkivbild.
Personen som sköts av polis vårdas på sjukhus i Luleå. Arkivbild.
BrottTT

Personen i Luleå som sköts av polis i samband med en biljakt är allvarligt skadad och vårdas på intensiven. En förundersökning med brottsrubriceringen misshandel, alternativt tjänstefel, har inletts.

Annons

Annons

Händelsen inträffade vid 21.30-tiden på lördagen. Polisen jagade en person som flydde i ett fordon, och i samband med detta körde personen på en av poliserna. Då sköt polisen mot fordonet och personen träffades.

Polisen är tystlåten om händelseförloppet och vill inte avslöja några detaljer, inte ens de inblandades ålder eller kön. Enligt Region Norrbotten vårdades den skottskadade på söndagen på Sunderby sjukhus.

Tillståndet för den påkörde polisen är oklart. Lokalpolisområdeschef Petra Hinterthaner vill eller får inte säga om vederbörande vårdas på sjukhus eller inte.

Jag kan inte uttala mig om det heller, säger hon.

Den skottskadade är enligt polisen misstänkt för flera brott, bland annat försök till grovt våld mot tjänsteman och grov vårdslöshet i trafik.

Förundersökningen har lämnats över till polisens avdelning för särskilda utredningar, vilket är rutin då poliser använt tjänstevapen som lett till personskada.

Det finns en förundersökning och den rubriceras som misshandel, alternativt tjänstefel. Det har skett en påkörning och det har avlossats ett skott och nu ska utredningen visa vad som har hänt för att klargöra situationen, säger Robin Simonsson på Åklagarmyndigheten till NSD/Norrbottens-Kuriren.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss