-
+

Skottheim petad: "Bara att acceptera"

Johanna Skottheim petas i VM-sprinten. Arkivbild.
Johanna Skottheim petas i VM-sprinten. Arkivbild.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

Johanna Skottheim, som skrällde och blev trea i världscuppremiären, petas från sprinten i skidskytte-VM.

Det är bara att acceptera, säger hon till Expressen.

Annons

Annons

Det blev svenskt brons i den inledande mixedstafetten i skidskytte-VM. När mästerskapet fortsätter med sprint – herrarna i morgon och damerna på lördag – finns nya blågula medaljchanser.

På damsidan är konkurrensen om de fyra startplatserna stenhård och till slut var det Johanna Skottheim som lämnades utanför när laget presenterades.

Det är klart att jag helst vill stå på startlinjen, men nu är det fyra tjejer som är starkare än jag. Och det är ett väldigt svårt lag att slå sig in i. Det är bara att acceptera och hoppas att de andra tjejerna gör ett bra lopp, säger Johanna Skottheim till Expressen.

"Jättetacksam"

I stället får rutinerade Mona Brorsson, med en femteplats som bäst i år men som hade det tungt i genrepet i Antholz, chansen. Elvira Öberg, som petades i mixedstafetten, står som väntat på startlinjen på lördag.

Det var huvudtränaren Johannes Lukas som gav beskedet över telefon under onsdagskvällen.

Jag är jätteglad och jättetacksam över att få det här förtroendet. Jag visste att det skulle vara tajt om platserna, säger Mona Brorsson till TT.

För Brorsson är det en ny situation, med den så pass tuffa konkurrensen bland de svenska damerna. Hon gör sitt sjätte VM och har under de tidigare fem känt sig ganska given att få en startplats.

Samtidigt som det är nu som jag är som bäst – och då är det som svårast att ta en plats. Jag har varit betydligt sämre när jag ändå varit mer självklar, säger Brorsson.

Annons

Annons

Väntat herrlag

Men på nåt sätt är det ju så man vill att det ska vara. Det visar vilket bra lag vi har och det kommer gynna oss allihop, även om det alltid kommer att vara tufft att stå vid sidan av. Vi vill ju ha ett starkt lag, säg att någon blir skadad eller sjuk inför en stafett – då vill man att den femte tjejen ska vara lika bra och i det här fallet är det verkligen så.

På herrsidan blev laget det väntade med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma som de med bäst chans till att knipa en medalj. Malte Stefansson är den åkare som lämnas utanför laget.

De får köra sprinten för Sverige:

Herrar: Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Peppe Femling.

Damer: Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson, Mona Brorsson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss