A-
A+

Skottlossning efter rån mot guldbutik

Två personer misstänks för flera brott. Arkivbild.
Två personer misstänks för flera brott. Arkivbild.
BrottTT

Två män söks av polisen efter ett guldrån i Klippans kommun – där bland annat skottlossning förekom i samband med att rånarna tvingade till sig en bil.

Annons

Det hela började med att en guldbutik rånades av två män vid 11-tiden på lördagen.

Personerna kom in beväpnade med ett pistolliknande föremål och hotade personal. Jag kan inte gå in på exakt summa, men de fick med sig gods till ett större värde, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Efter rånet flydde männen på en motorcykel eller moped. En stund senare blev en bilist hotad med pistol på en mindre väg.

Bilisten tvingades då lämna ifrån sig sitt fordon, och i samband med detta utbröt en skottlossning.
Därefter flydde ena gärningspersonen i bilen och den andra med mopeden, enligt vittnesuppgifter.

Senare under dagen hittades den stulna bilen i ett skogsområde, med skador som polisen misstänker kommer från en kollision med en annan bil – vars förare polisen ännu inte kommit i kontakt med.

Vi har anträffat bildelar och sökt i området med hund. Stora resurser har arbetat med det här, men vi har ännu inte gripit någon av de misstänkta gärningspersonerna, säger Rickard Lundqvist vid 17-tiden.

Ingen person kom till fysisk skada i samband med händelserna. Männen är misstänkta för grovt rån, grovt vapenbrott, grovt olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.