A-
A+

Skövde klart för SM-final mot Sävehof

Kristianstads Adam Nyfjäll försöker ta sig förbi Skövdes Kristian Svensson och Fredrik Mossestad i SM-semifinalen. Skövde är klart för final mot Sävehof.
Kristianstads Adam Nyfjäll försöker ta sig förbi Skövdes Kristian Svensson och Fredrik Mossestad i SM-semifinalen. Skövde är klart för final mot Sävehof.
HandbollTT

Skövde var i SM-final 2005 och 2007 – nu är det dags igen att försöka lägga händerna på SM-bucklan.

23–22 i den tredje semifinalen hemma mot IFK Kristianstad betydde 3–0 i matcher i semifinalserien.

Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde har aldrig vunnit SM-guld och nu väntar i sammanhanget välmeriterade Sävehof – som också gjorde 3–0 i matcher på Lugi – i finalserien.

Det var dramatiskt in i det sista i lördagens möte. Rasmus Wremer drog en straff utanför med halvminuten kvar, men Kristianstad lyckades inte få till den kvittering som hade tagit matchen till förlängning.

Första fungerade bra, andra var inte skönlir från något av lagen, men vi sliter som djur och det ger utdelning till slut, säger Kristian Svensson i Skövde till CMore.

"Superglad"

Det är klart att man är superglad. Det har varit långt mellan matcherna och man har hunnit gå och fundera. Summa summarum har vi gjort en rik bra semifinalserie. Nu gäller det att ladda om batterierna, fortsätter Svensson.

Extra glad var Rasmus Wremer. Nu kröner han sin långa karriär med en SM-finalserie. En korsbandsskada gjorde att han missade finalen 2007.

Straffmissen kunde ha blivit kostsam.

Jag tappade bollen helt enkelt, säger Wremer till CMore.
Det var härligt att vi lyckas. Det hade självklart varit väldigt tungt om det hade blivit en förlängning och den hade gått Kristianstads väg.

Annons

Annons

Inte nöjd med domarna

Ulf Larsson, tränare i Kristianstad var inte nöjd med ett och annat av domsluten.

Det kanske är bäst man är tyst, annars kommer det kanske komma en massa ord om domarna. Man måste ha lite flyt, vi chansar, men det är många sekvenser som är tveksamma, säger han till CMore.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?