A-
A+

Skräck, slagsmål och katt bredvid fantasiepos

En liten katt har huvudrollen i kommande 'Stray'. Pressbild.
En liten katt har huvudrollen i kommande "Stray". Pressbild.
SpelTT

"Final fantasy XVI" stal det mesta av strålkastarljuset vid Sonys senaste State of play. Men även "Resident evil", "Street fighter" och en kattnyhet gömde sig i videopresentationen.

Annons

Annons

'Resident evil 4' är det fjärde spelet i skräckserien som görs om. Capcom verkar därmed hoppa över 'Code: Veronica' från 2000. Pressbild.
"Resident evil 4" är det fjärde spelet i skräckserien som görs om. Capcom verkar därmed hoppa över "Code: Veronica" från 2000. Pressbild.
'Street fighter 6' bjuder på en berättelse i 3D-miljö. Pressbild.
"Street fighter 6" bjuder på en berättelse i 3D-miljö. Pressbild.

Sony var först ut i en av sommarens större uppvisningar av vad spelare har att vänta sig den kommande tiden. Störst i den halvtimmeslånga sändningen, som släpptes under natten mot fredagen, var avslöjandet att fantasyeposet "Final fantasy XVI" kommer nästa sommar.

För den som gillar skräck bekräftade Capcom en av branschens sämst bevarade hemligheter: att "Resident evil 4" får en så kallad remake, en omgörning av den omtyckta titeln från 2005. Förutom grafik och kontroll kommer även själva berättelsen att bitvis göras om. Spelet släpps den 24 mars nästa år.

Capcom jobbar även med någon slags VR-variant av både det spelet och "Resident evil: Village". För den som inte kan få nog av zombies kommer även "The walking dead: Saints and sinners" till det kommande VR-setet PS VR2.

Gatuslagsmål hamnar i blickfånget nästa år då "Street fighter 6" släpps. Även om det fortfarande är 2D-fajter som är i fokus så erbjuds ett nytt berättelseläge där spelaren utforskar en New York-inspirerad stad i 3D.

För den som vill testa att se en värld ur en katts perspektiv kommer "Stray" i juli, som kommer att ingå i de två dyrare varianterna av Playstations omgjorda prenumerationstjänst.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.