A-
A+

Skräckspel viker sig för Ikea

Ikea vill inte förknippas med skräckspelet 'The store is closed'. Arkivbild.
Ikea vill inte förknippas med skräckspelet "The store is closed". Arkivbild.
SpelTT

Annons

Annons

Skaparen av skräckspelet "The store is closed" gör om spelet efter krav från Ikea. Det var för några veckor sedan som enmansbolaget Ziggy fick brev från möbeljätten med krav på att ändringar måste göras eftersom ett varuhus i spelet påminner för mycket om Ikeas varuhus.

Till SVT:s "Kulturnyheterna" säger Ziggy att han är medveten om likheterna, och att han går med på att göra ändringarna eftersom han inte tror att han skulle vinna en juridisk process. Dock tror han att händelsen kan få konsekvenser för spelvärlden på sikt:

Det blir ett exempel på att inte ha med något från verkligheten i sina spel, något som serier och film kunnat göra länge. Det kommer att dämpa kreativiteten, säger han.

Varuhuset i "The store is closed" går i samma blå färg som Ikeas. I det här fallet heter varuhuset dock STYR, men eftersom det skandinavisk-klingande namnet skrivs med gula bokstäver, liknar det ett Ikea-varuhus alltför mycket, enligt möbeljättens advokater. I spelet ska spelarna beväpna sig mot varuhusets personal, som går till attack när varuhuset är stängt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.