A-
A+

Skrällen: Petas i Englands VM-trupp

Manchester Uniteds Marcus Rashford får följa med till VM. Det får däremot inte lagkamraten Jadon Sanco. Arkivbild.
Manchester Uniteds Marcus Rashford får följa med till VM. Det får däremot inte lagkamraten Jadon Sanco. Arkivbild.
Fotboll

Gareth Southgate har presenterat truppen som ska representera England i fotbolls-VM i Qatar.

Ett par stora namn saknades: där Manchester United-stjärnan Jadon Sancho och Brentfords skyttekung Ivan Toney sticker ut.

Annons

Annons

I vanlig ordning var spekulationerna många inför den engelska trupputtagningen till VM i Qatar.

De stora samtalsämnena inför har dels handlat om tillgängligheten på försvarssidan. Chelseas försvarsduo Reece James och Ben Chilwell är båda skadade och missar VM. Däremot fanns Manchester Citys speedkula Kyle Walker med i Southgates trupp. 32-åringen opererade ljumsken i oktober men tycks ha återhämtat sig rekordfort.

Skadedrabbade klubbkamraten Kalvin Phillips, som enbart gjort en ligamatch för sitt nya lag, fanns också bland de 26 uttagna.

Vi känner att vi inte har så mycket täckning för den rollen. Kalvin är en superspelare och vi känner att det är en risk värd att ta. Kyle är inte tillbaka i full träning men kommer vara tillgänglig före gruppspelets slut, säger Gareth Southgate enligt BBC.

"Förtjänar den chansen"

Leicesters mittfältsstjärna James Maddison har tagits ut efter en strålande höstsäsong. 25-åringen har endast gjort en landskamp men har varit i kanonform under hösten och noterats för sex mål och fyra assist i sitt krisande klubblag. Maddison har inte spelat i landslaget sedan 2019.

Han spelar riktigt bra. Vi har alltid sagt att han är en bra spelare – han förtjänar den här chansen. Vi tror han kan bidra med någonting annat än de andra offensiva spelarna vi har, säger Southgate.

Annons

Annons

Petas: "Fel tidpunkt"

På anfallssidan har förbundskaptenen valt Alexander Isaks klubbkamrat i Newcastle, Callum Wilson, framför Brentfords målspottare Ivan Toney och Romas dito Tammy Abraham. Manchester United-forwarden Marcus Rashford får chansen på nytt medan lagkamraten Jadon Sancho får stanna hemma.

Tammy har haft en period med dåligt målskytte vid fel tidpunkt, säger Southgate.

England premiärspelar mot Iran den 21 november. I gruppen finns även USA och Wales.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.