A-
A+

Skrällmotstånd för Ymer i historisk ATP-kvart

Mikael Ymer förlorade första set mot Feliciano Lopez men vann matchen i Gstaad.
Mikael Ymer förlorade första set mot Feliciano Lopez men vann matchen i Gstaad.
TennisTT

Mikael Ymer ställs mot 249-rankade tjecken Vit Kopriva – som slog ut världstian Denis Shapovalov – i kvartsfinal på gruset i Gstaad.

Ingen av tennisspelarna har tidigare varit så långt framme i en ATP-singelturnering.

Annons

Annons

Mikael Ymer är en av alla tennisspelare som inte spelar i OS-turneringen i Tokyo som inleds under fredagen. I stället är den 22-årige Sverigeettan, rankad 96:a i världen, klar för kvartsfinal i Gstaads ATP-turnering i Schweiz.

Ymer vände och vann mot 89-rankade spanjoren Feliciano Lopez i den andra omgången på gruset och tog sig därmed vidare till karriärens första ATP-kvartsfinal i singel. Ymer, som vann matchen med setsiffrorna 6–7 (6–8), 7–6 (9–7), 6–4, ställs härnäst mot 24-årige skrällspelaren Vit Kopriva.

Den 249-rankade tjecken slog överraskande ut den kanadensiske stjärnan Denis Shapovalov, förstaseedad i turneringen och rankad tia i världen, med setsiffrorna 2–6, 6–3, 6–2 efter att också ha vänt sin match i den andra rundan.

Kopriva, som mest huserar på Challengertouren, har precis som Ymer heller aldrig varit i en ATP-kvartsfinal i singel tidigare.

Mikael Ymer har tidigare tagit fyra Challengertitlar på undertouren till ATP-touren och vunnit en ATP-dubbeltitel, tillsammans med storebrodern Elias i Stockholm Open 2016.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!