A-
A+

Skurus första SM-guld på 16 år: "Vansinnigt"

Skuruspelarna jublade i guldhattar i Eriksdalshallen efter 24–22 i den fjärde SM-finalen mot H65 Höör.
Skuruspelarna jublade i guldhattar i Eriksdalshallen efter 24–22 i den fjärde SM-finalen mot H65 Höör.
HandbollTT

Skurus handbollsdamer har brutit en 16 år lång SM-guldtorka och är svenska mästare för fjärde gången i klubbens historia.

Ett dygn efter 28–30-förlusten i den tredje SM-finalen mot H65 Höör blev det 24–22 i den fjärde och Skuru tog hem finalserien med 3–1 i matcher.

Helt vansinnigt, säger målvakten Rebecca Nilsson till C More.

Annons

Annons

Annons

Annons

I början av mars säkrade Skuru segern i den svenska handbollsligan SHE. Två och en halv månad senare kunde topplaget från Nacka söder om Stockholm guldjubla i Eriksdalshallen på Södermalm.

Efter att i samma arena under måndagen ha förlorat med 28–30 mot H65 Höör i den tredje finalmatchen blev det under tisdagen 24–22 i den fjärde.

Tappade nästan stort överläge

Skuru, som ledde med 13–12 i halvtid, gjorde fem raka mål på knappt sex minuter i början av halvleken fram till 18–12. Det skånska bortalaget, som i våras slutade trea i SHE, var däremot nära att hämta in det stora underläget.

Vid ställningen 22–20 hade Höör ett läge att krympa differensen till ett mål. Men en Höörspelare fick då bollen på benet, Skuru tilldömdes bollen och gjorde 23–20 på straff i det efterföljande anfallet genom Alexandra Bjärrenholt.

Höör gjorde sedan snabbt både 21–23 och även 22–23 innan Skurus Malin Berndal avgjorde definitivt med sitt 24–22-mål i slutsekunderna.

Berndals skott gick ribba in och såg på reprisbilderna ut att knappt vara över mållinjen, men domaren som blåste för mål såg ut att vara säker på sin sak. Höörs målvakt Gry Bergdahl hade inte mycket att tillägga efter förlusten.

Vad ska jag känna? Jag gör det jag kan, det räckte inte i dag, säger hon till C More.

Annons

Annons

"Gruppen som gör det"

Skuru vann finalserien, som försenats med drygt en vecka på grund av coronautbrott i båda lagen, med totalt 3–1 i bäst av fem matcher och spelarna samlades jublande i en hög på golvet efter slutsignalen.

Perfekt avslut på min tid i Skuru, att få lämna det här med ett SM-guld är helt jävla sjukt. Det är gruppen som gör det, säger målvakten Rebecca Nilsson till C More.

Skuru, som var en gigant i svensk handboll under tidigt 2000-tal med tre SM-guld på fem år, kan därmed titulera sig svenska mästare för första gången på 16 år, sedan 2005, och för fjärde gången i damlagets historia.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!