Skyttetränaren: "OS blir en bagatell mot det här"

Stina Nilsson tillsammans med tränaren Jean-Marc Chabloz efter loppet.
Stina Nilsson tillsammans med tränaren Jean-Marc Chabloz efter loppet.
SkidskytteTT

Björn Ferry bommade också 2-1 i sin första tävling och säger att det nog blir OS-guld för Stina Nilsson.

Det låter bra, tycker skyttetränaren Jean-Marc Chabloz.

OS kommer bli en bagatell om hon får åka, det här var mycket värre, säger han efter Nilssons debut.

Annons

Annons

Den tidigare skidskyttestjärnan Björn Ferry gjorde precis som Stina Nilsson bytet från längdskidor till skidskytte. Det slutade med ett OS-guld – och började med samma facit på vallen som för Stina Nilsson i hennes debut i Sverigepremiären i Idre.

Det var exakt vad jag hade i min första internationella tävling. Det blir OS-guld till slut, sade Ferry skämtsamt i SVT:s sändning.

Skyttetränaren Jean-Marc Chabloz:

Varför inte? Det låter bra. Björn kan det där, haha.

Nära tårarna

Chabloz var precis som Stina Nilsson sprudlande glad efter att debuten var avklarad. Trots munskyddet var det omöjligt att inte se att han log.

På vallen hade han fått se hur Stina Nilsson gjorde precis det han hoppades på – och lite till när hon slutade elva efter inte minst ett imponerade ståskytte.

Jag kände ett rus efter sista stå, då kände jag "jäklar vad bra jobbat alltså". Jag var riktigt imponerad, att hon får ner sista där, säger Chabloz när han möter medierna efteråt.
Jag ska inte säga att jag blev tårögd med det var inte långt ifrån.

Annons

Annons

Tillsägelse

Vid målgång var både Nilsson och Chabloz så glada att de för ett ögonblick glömde allt vad coronarestriktionerna säger och omfamnade varandra i en kram utan munskydd. Något som resulterade i en tillsägelse.

Det var inte en utskällning men jag fick höra "kom ihåg munskyddet och var inte så nära". Det hade jag helt glömt bort i glädjen. Men det var värt den lilla kommentaren.

Stina Nilsson själv säger att hon inte märkt av pressen utifrån, men Chabloz menar att det varit tufft för den tidigare längdstjärnan med allas ögon på sig.

Hon hade en enorm press på sig och det vet ju alla. OS kommer bli en bagatell om hon får åka dit. Det här var mycket värre, säger Chabloz.

Även klubbkamraten och tvåan i sprinten, Johanna Skottheim, är imponerad av Nilssons resa.

Jag är jätteimponerad över alla framsteg hon har tagit, ibland tror jag inte att hon kanske ser själv hur stora framsteg hon gör, säger Skottheim.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons