A-
A+

SM-finalklart efter dubbla utklassningar

Oliver Berntzon och hans Lejonen kör SM-final mot Smederna nästa vecka. Arkivbild.
Oliver Berntzon och hans Lejonen kör SM-final mot Smederna nästa vecka. Arkivbild.
SpeedwayTT

Bäst i grundserien. Bäst också i slutspelet.

Efter var sin utskåpning i semifinalerna är det Smederna och Lejonen som gör upp om SM-bucklan i speedway.

Vi trodde att det skulle bli lite tuffare, säger Lejonens Oliver Berntzon efter storsegern mot regerande mästarna Dackarna.

Annons

Annons

Smederna kunde ta på finalplatsen redan inför tisdagens semifinalretur borta mot Rospiggarna. Grunden lades redan dagen före när man hemma i Eskilstuna vann med hela 20 poäng.

Ett sådant övertag tappar inte ett lag som bara förlorat en match på hela säsongen.

Identiska segersiffror

Med fem heat kvar var det också matematiskt avgjort i Hallstavik, Smederna hade då både kopplat ett grepp om matchen och säkrat semifinalsegern.

Rospiggarna ryckte sedan upp sig inför hemmapubliken och jämnade ut siffrorna. Till slut blev det ändå ännu en seger för Smederna, 47–43, och avancemang till SM-final med totalt 102–78.

Den andra returen hade potential att bli riktigt spännande, med bara åtta poängs försprång för Lejonen. Men regerande mästarna Dackarna var inte ens nära att vända på steken hemma i Målilla.

Lejonen, som blev tvåa i grundserien bakom Smederna, bjöd aldrig in hemmalaget i semifinalen och vann till slut med odiskutabla 53–37. Sammanlagt blev det exakt samma siffror som i den andra semifinalen: 102–78.

Annons

Annons

"Kan gå hela vägen"

Vi trodde att det skulle bli lite tuffare så vi var verkligen på tårna och det betalade sig redan från början, säger Lejonens Oliver Berntzon till C More.

SM-finalerna körs på tisdag och onsdag nästa vecka. Då hoppas Oliver Berntzon att hans Lejonen ska kunna få säsongens gigant på fall.

I grundserien kan man vinna matcher på att bara topparna vinner, men i finalen måste alla leverera. Kan vi göra det som vi gjorde i dag så kan det gå hela vägen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.