-
+

SM-slutspelet kan flyttas fram ytterligare

HV71 jagar en slutspelsplats. Arkivbild.
HV71 jagar en slutspelsplats. Arkivbild.
IshockeyTT

SHL öppnar för att skjuta på starten av SM-slutspelet i ishockey ytterligare, om fler klubbar drabbas av coronautbrott och fler matcher behöver flyttas fram.

Vi har fortfarande möjlighet att skjuta slutspelet ytterligare, säger SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin till Radiosporten.

Annons

Annons

På måndagen konstaterades smitta i Växjö och tisdagens match mot Brynäs har flyttas fram. Inte heller Malmö spelar matcher just nu efter ett utbrott i laget under helgen.

I januari meddelade SHL att SM-slutspelet flyttas fram med två veckor, för att få plats med de matcherna som skjutits fram under säsongen. Planen är att åttondelsfinalspelet ska inledas den 27 mars och kvartsfinalspelet den 1 april.

Men eftersom att SHL-tabellen ännu haltar efter ytterligare coronautbrott i lagen och inställda matcher kan alltså slutspelsstarten flyttas fram ytterligare.

Här och nu, i dag, har vi koll på läget, men får vi flera utbrott då blir det till att titta framåt efter omgång 52, säger SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin till Radiosporten.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss