A-
A+

Små sprängladdningar placeras i Miamibyggnad

Den del av det raserade lägenhetshuset i Miami i USA som ännu står måste rivas.
Den del av det raserade lägenhetshuset i Miami i USA som ännu står måste rivas.
USATT-Reuters

Förberedelser för rivningen av den del av den kollapsade byggnaden Miami som fortfarande står rapporteras vara i full gång i Florida.

Annons

Annons

Oron för att ovädret Elsa ska dra in över området gör att 12-våningshusets kvarvarande drygt 80 lägenheter sannolikt måste rivas redan under söndagen.

Sökandet efter överlevande och kvarlevor efter de 121 människor som fortfarande saknas efter de förödande huskollapsen i förra veckan, har därför pausats.

Vår högsta prioritet nu är att få ner byggnaden så fort som möjligt, säger Daniella Levine Cava som är borgmästare i länet Miami-Dades där olycka inträffade den 24 juni.

Så fort byggnaden har rivits, kommer räddningsarbetet återupptas, säger Levine Cava men konstaterar samtidigt att det har gått elva dagar sedan huset kollapsade.

Planen är att spränga huskroppen, och under söndagen pågick arbetet med att borra fler hål i byggnaden för att där placera mindre sprängladdningar.

Enligt borgmästaren kommer inte människor som bor i närområdet att behöva evakueras inför rivningen, men de bör hålla sig inomhus för att inte utsättas för byggdamm.

Omkring 55 lägenheter kollapsade på några sekunder när olyckan inträffade.Totalt har 24 människor bekräftats döda efter olyckan. Ännu saknas 121.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!