A-
A+

Smakstart för Åberg – fyra i regnigt Georgia

Ludvig Åberg jagar sin första seger på PGA-touren. Arkivbild.
Ludvig Åberg jagar sin första seger på PGA-touren. Arkivbild.
GolfTT

Ludvig Åberg sensationella debutår som golfproffs bara fortsätter. Svensken ligger fyra i PGA-tourtävlingen i Georgia.

Inför den här veckan har Åberg radat upp sju raka tävlingar, i USA och Europa, där han som sämst har slutat på 14:e plats.

En seger har det blivit, i Europatourtävlingen i Schweiz, och det känns bara som en tidsfråga innan den 24-årige skåningen också vinner på PGA-touren. I ett regnigt Georgia inledde Ludvig Åberg med en 67-runda, fem under par, vilket ger honom en delad fjärdeplats efter första dagens spel i The RSM Classic.

Åberg låg tre under par efter 16 hål i regnet, när vädret gjorde att spelet bröts en första gång. Spelet återupptogs ganska snart och Åberg rullade då omedelbart i en ganska kort eagleputt på sitt 17:e hål, innan han avslutade med ett par.

När vädret sedan på nytt stoppade spelet var det färdigspelat för dagen. Många spelare får avsluta sina inledningsrundor på fredagen.

Åberg ligger ett slag bakom en amerikansk ledartrio: Eric Cole, Cameron Young och Davis Thompson. Henrik Norlander (–3 efter 13 hål) och Alex Norén (–2 efter 12) hör till gänget som inte hann spela klart.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.