Småland och Stockholm Nord vann tv-pucken

Småland och Stockholm Nord vann tv-pucken.
Småland och Stockholm Nord vann tv-pucken.
IshockeyTT

Småland vann flickklassen och Stockholm Nord stod som segrare på pojksidan när tv-pucken avgjordes i Umeå.

Annons

Annons

Söndagens första finalmatch var i flickklassen där Småland och Stockholm gjorde upp.

När 60 minuter var spelade stod Småland som segrare efter att man vänt 0–1-underläge till en 4–1-seger där samtliga Smålandsmål kom i powerplay. Mira Markström var inblandad i tre av målen då hon först satte 1–1 och sedan assisterade till ytterligare två av målen.

Det är riktigt skönt. Vi var tillbakapressade och hade svårt att få ut pucken i första. Men vi gör det bättre i andra. Alla är så fruktansvärt duktiga, vi är ett grymt jävla lag, säger Mira Markström till SVT.

I pojkklassen var det, precis som förra året, Stockholm Nord som fick lyfta bucklan efter att man besegrat Västerbotten med 5–2.

Stockholm Nord hann göra fyra mål innan reduceringen kom. Västerbotten gjorde sedan även 2–4 innan Gustaf Kangas satte slutresultatet 5–2.

Stockholmslaget har tidigare under turneringen visat upp sitt coronaanpassade segerfirande "Pingvinen" där hela laget slänger sig var för sig på isen. Men när man säkrade guldet tog glädjen över och man kastade sig i en klassisk "tv-puckshög".

Det var riktigt skönt när det avgjordes, vi hade matchen, men sedan svängde det lite onödigt. Men jag tyckte ändå att vi hade kontroll, säger Gustaf Kangas till SVT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons