A-
A+

Smederna med ena benet i SM-final

Dansken Michael Jepsen Jensen var en av de stora matchvinnarna när Smederna på måndagen tog hem den första SM-semifinalen i bäst av två mot Rospiggarna. Arkivbild.
Dansken Michael Jepsen Jensen var en av de stora matchvinnarna när Smederna på måndagen tog hem den första SM-semifinalen i bäst av två mot Rospiggarna. Arkivbild.
SpeedwayTT

Rospiggarna bjöd upp till dans i nio heat.

Sedan drog Smederna på full gas, radade upp femettor, och kopplade ett stenhårt grepp om finalplatsen.

SM-semifinal ett slutade med överlägsna 55–35 i Eskilstunalagets favör.

Annons

Annons

Smederna har vunnit varenda hemmamatch den här säsongen och den första SM-semifinalen i speedway visade på nytt lagets styrka på Eskilstuna motorstadion.

Efter nio heat var det visserligen helt jämnt, 27–27, men sedan satte årets seriesegrare – Smederna förlorade bara en match under hela grundserien – ner foten rejält. Tre raka dubbelsegrar i heat 10, 11 och 12 gav lika många femettor och det övertaget släppte hemmalaget aldrig.

"Bara halvvägs"

Tvärtom. I de tre sista heaten blev det ytterligare två 5–1-segrar i Smedernas favör och 55–35 innebar en utklassning som redan nu gör att det doftar final för Eskilstunalaget.

Det är otroligt att vi vinner med 20 poäng, jag är väldigt stolt över grabbarna, säger Smedernas Michael Jepsen Jensen till C More.
Det är såklart en bra ledning, men vi vet också att allting kan hända. Det är en ny match och vi ska göra allt vi kan för att nå finalen. Vi har bara nått halvvägs.

Annons

Annons

28 poäng senast

Returen körs i Hallstavik på tisdag kväll. Då behöver Rospiggarna prestera något extra för att vända på semifinalen.

Vi får ta med oss att vi gjorde en bra match fram till heat nio, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson.

Han ger inte upp än, utan drar sig till minnes Rospiggarnas senaste hemmamatch. Då slog man Västervik i kvartsfinalen med 59–31.

Det är mycket med 20 poäng. Men om vi kunde slå Västervik hemma med 28, så kan vi slå Smederna med 20.

På tisdag körs också den andra matchen i den andra semifinalen, Dackarna–Lejonen. Där är det fördel Lejonen, 49–41, efter första matchen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.