Smitta i landslaget inför VM – en får lämna

Anton Lindskog, till höger, får lämna landslagstruppen efter att ha testat positivt för covid-19.
Anton Lindskog, till höger, får lämna landslagstruppen efter att ha testat positivt för covid-19.
HandbollTT

Handbollslandslaget skjuter upp EM-kvalet mot Montenegro på onsdag på grund av ett coronafall.

Anton Lindskog får lämna truppen, som ska spela VM nästa vecka.

"Det känns fruktansvärt tungt", säger han till landslagets hemsida.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa vecka börjar handbolls-VM i Egypten och innan dess skulle Sverige ha spelat två EM-kvalmatcher mot Montenegro. Men så blir det inte.

Bundesligaproffset Anton Lindskog har testat positivt för covid-19 och i dialog med smittskyddet och Europeiska handbollsförbundet har landslaget tagit beslutet att skjuta upp onsdagens bortamatch.

"Spelarnas hälsa och säkerhet måste alltid gå först och det innebär att vi inte kan åka till Montenegro i morgon. Vi kommer heller inte att ha några kollektiva träningar eller samlingar under resten av veckan utan får förbereda oss på andra sätt", säger förbundskaptenen Glenn Solberg till landslagets hemsida.

Beslut i morgon

Ett beslut om lördagens kvalmatch, hemma i Eskilstuna, förväntas på onsdag.

"Men klart är i alla fall att om det blir match blir det inte med några av de spelare eller ledare som är på plats nu", säger Solberg.

Samtliga spelare testades när de anlände till samlingen i Eskilstuna i lördags. Resultaten som kom på söndag var negativa för hela truppen. I måndags togs nya tester, med ett fall av påvisad smitta.

"Det är en bekymmersam situation samtidigt som vi gör allt vi kan för att få kontroll på det och ge spelarna en säker miljö. Vi har isolerat spelarna två och två och så kommer det att vara åtminstone fram till söndag. Målsättningen och förhoppningen är att kunna presentera en covid-19-fri trupp nästa vecka", säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag.

Annons

Annons

Lindskog skickas hem

På grund av det positiva testet får Anton Lindskog lämna truppen.

"Jag hade verkligen sett fram emot mitt första mästerskap och det känns fruktansvärt tungt att få det här beskedet, särskilt eftersom jag inte känt några symptom alls. Nu hoppas jag bara att övriga fortsätter att vara friska", säger han.

Handbolls-VM i Egypten börjar på onsdag den 13 januari och Sverige spelar sin första match i mästerskapet mot Tjeckien kvällen efter, på torsdag den 14 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons