A-
A+

Smittan fortsätter att minska i väst

”Tvärtom vad många verkar tro så kan inte alla återgå till att leva som de gjorde före pandemin', säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götaland. Arkivbild.
”Tvärtom vad många verkar tro så kan inte alla återgå till att leva som de gjorde före pandemin", säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götaland. Arkivbild.
Covid-19TT

Annons

Annons

Antalet nya covid-19-fall fortsätter att minska i Västra Götalandsregionen.

I förra veckan gick antalet ned för tredje veckan i rad. Det konstaterades 647 nya fall i regionen, en minskning med 18 procent från veckan innan.

Antalet patienter som behöver sjukhusvård för covid-19 har också minskat något jämfört med förra veckan. På onsdagen vårdades 50 patienter, varav 5 inom intensivvården, på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

Men fortfarande gäller de allmänna råden.

"Tvärtom vad många verkar tro så kan inte alla återgå till att leva som de gjorde före pandemin. Det gäller främst ovaccinerade, som måste fortsätta att hålla avstånd till andra, undvika trängsel och undvika kontakt med personer som är i riskgrupp", säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.