A-
A+

Smittan testades med 5 000 på konsert

5 000 personer fick gå på konsert i Barcelona.
5 000 personer fick gå på konsert i Barcelona.
MusikTT-Reuters

Kramar, danser och allsång. En stor konsert med 5 000 i publiken hölls i Barcelona i helgen, i ett försök att väcka livemusikscenen till liv.

Annons

Annons

Munskyddskrav gällde på spelningen.
Munskyddskrav gällde på spelningen.

Det var nästan som minnen från en svunnen tid när publiken strömmade in på Palau Sant Jordi-arenan i den spanska storstaden.

Det enda som påminde om pandemin var munskyddskravet, och det faktum att alla deltagare hade gjort ett snabbcovidtest på morgonen – för att få delta krävdes ett negativt svar.

"Väldigt stolta"

Det var spektakulärt. Vi kände oss säkra hela tiden. Vi var längst fram och det var något vi saknat massor, säger 29-årige konsertbesökaren Salvador efter evenemanget.
Vi är väldigt stolta över att ha fått chansen att få vara med på det här. Vi hoppas att det bara är den första (konserten) av många.

Även för bandet på scenen – spanska Love of Lesbian – var det en speciell tillställning.

Välkommen till en av de mest spännande konserterna i våra liv, sade sångaren Santi Balmes inför publikens jubel.

Regeringen har godkänt konserten, som var något av ett experiment och en uppföljning på en konsert med 500 i publiken i december. Vid den spelningen lyckades snabbtester och munskydd förhindra smittspridning.

Annons

Annons

Snabbtest av sjuksköterskor

Munskydd och snabbtestet ingick i priset. 80 sjuksköterskor i full skyddsutrustning stod för testerna på tre olika platser tidigare under lördagen, och svaret fick deltagarna efter omkring en kvart via en app i mobilen.

Testade man positivt – som ett fåtal gjorde – stoppades man från att besöka spelningen, och fick inte några pengar tillbaka.

Det är säkrare att vara på Palau Sant Jordi än att gå på gatan, sade konsertarrangören Jordi Herreruela inför spelningen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!