Smittan tilltar i Uppsala

'Det här är ingen tillfällighet, vi har tyvärr sett att siffrorna sakta krupit uppåt under en tid, precis som på många andra håll i landet', skriver Mikael Köhler i ett pressmeddelande. Arkivbild.
"Det här är ingen tillfällighet, vi har tyvärr sett att siffrorna sakta krupit uppåt under en tid, precis som på många andra håll i landet", skriver Mikael Köhler i ett pressmeddelande. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Annons

Annons

Antalet smittade av coronaviruset har den senaste veckan ökat i Uppsala län, enligt ett pressmeddelande från Region Uppsala. Under onsdagen meddelades att det under det senaste dygnet kommit in 31 nya bekräftade fall i länet.

"Vi är oroade över utvecklingen. Vi har förberett oss på att det kan komma en andra våg under hösten och det vi ser nu kan vara början. Nu gäller det att vi alla är på tårna och gör allt vi kan för att stoppa smittan" skriver Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör vid region Uppsala, i pressmeddelandet.

Antalet patienter som måste vårdas på sjukhus till följd av att ha smittats har också ökat – på onsdagen vårdades 17 personer med coronasmitta på Akademiska sjukhuset. Tre av patienterna vårdas på IVA och åtta på infektionsavdelningen.

Region Uppsala kommer på grund av den ökade smittspridningen fortsatt ha besöksförbud på vårdverksamheter.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons