A-
A+

Smittofallen minskar kraftigt i flera regioner

Smittspridningen minskar i Region Stockholm. Arkivbild.
Smittspridningen minskar i Region Stockholm. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Antalet bekräftade covidfall i Region Stockholm har sjunkit med nära 40 procent den senaste veckan, enligt regionens lägesrapport. Smittan minskar också rejält i flera andra regioner.

Annons

Annons

Under hela vecka 20 konstaterades 3 393 nya fall av covid-19 i regionen, vilket är 2 209 fall färre än veckan innan. Under vecka 19 konstaterades 5 602 nya fall.

"Jag hoppas att det också kommer att avspegla sig i sjukvårdsbehovet för patienter med covid-19. Nu behöver sjukhusen utföra uppskjuten vård som inte kan vänta till efter", säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt i ett uttalande.

Han uppmanar invånarna i Stockholmsregionen att fortsätta följa råd och rekommendationer tills tillräckligt många i samhället är vaccinerade

Just nu vårdas 233 patienter med covid-19 på något av akutsjukhusen i Region Stockholm, vilket är 8 färre än i den senaste lägesrapporten 21 maj. Ytterligare 11 personer har rapporterats avlidna.

Smittspridningen går åt rätt håll på flera andra håll i landet, rapporterar SVT Nyheter. En kraftig minskning syns bland annat i Region Skåne och Uppsala. Även i Västra Götaland går antalet smittofall tydligt ner.

Det är framför allt varmare väder, fler vaccinerade och fortsatta restriktioner som har effekt på smittan, enligt Folkhälsomyndigheten. Men utvecklingen är inte positiv överallt.

I Norrbotten är läget fortsatt allvarligt, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till SVT Nyheter.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!