-
+

Snöfall och halka ger trafikproblem

Släpet på en bulklastbil välte över vägen mellan Sjöbo och Äspered under onsdagsmorgonen. Ingen person skadades i olyckan.
Släpet på en bulklastbil välte över vägen mellan Sjöbo och Äspered under onsdagsmorgonen. Ingen person skadades i olyckan.
VäderTT

Snöfall och temperaturer nära noll grader vållar trafikproblem i södra och västra Sverige under onsdagen.

Annons

Annons

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Skåne (förutom Österlen), Blekinge, Halland och västra delen av Kronobergs län. Snöfallet kommer att fortsätta under eftermiddagen, men avtar i intensitet, skriver SMHI på sin hemsida.

Polisen i Skåne rapporterar om en rad olyckor under morgonen på grund av besvärligt väglag. En person fick föras till sjukhus efter att en bil voltat utanför Dalby.

På vägen mellan Sjöbo och Äspered välte en bulklastbil tidigt på morgonen. Ingen person skadades, men vägen blev avstängd för trafik, skriver polisen på sin hemsida.

I Västra Götaland drabbas ett 100-tal busslinjer av störningar innan alla vägar hunnit plogas och saltas. Vissa sträckor har dragits in på grund av halka. Andra linjer drabbas av förseningar.

Mest i Göteborg, Mölndal och Partille, säger Matilda Hausser, störningskoordinator på Västtrafik, till Göteborgs-Posten.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss