-
+

Snöigt och kyligt längs Upplandskusten

Mer snö väntas i östra Svealand. Arkivbild
Mer snö väntas i östra Svealand. Arkivbild
VäderTT

Annons

Annons

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för ymnigt snöfall längs Roslags- och Upplandskusten i Östra Svealand. Kraftiga snöbyar kan ge uppemot 20 cm nysnö - eller mer - i framförallt norra Uppland. I stora delar av övriga landet väntar däremot en fin fredagskväll och lördag.

I övrigt är det delvis klart på dagen i alla fall - det kan vara mindre molnområden tidvis på andra håll, säger SMHI:s vakthavande meteorolog Sofia Söderberg, men tillägger:
Det kommer dock vara fortsatt kallt.

En kall luftmassa dominerar och ger minusgrader i hela landet på lördagen: från runt minus 10 i norra Norrland till minus 3 eller 4 i Skåne.

Förutom snö kan även Roslags- och Upplandskusterna, tillsammans med Gotland, vänta sig något kraftigare vindar vilket kan göra att lördagsvädret upplevs som kallare, berättar Sofia Söderberg.

Det är främst i nordvända kuster som det kan bli blåsigt - men det beror lite på vindriktning, säger hon och tillägger att nordliga vindar väntas under helgen.

Snöfallet i östra Svealand väntas dra över under lördagen med ett fåtal kvarvarande lokala snöbyar. SMHI räknar med att söndagen blir, i linje med lördagen, solig och klar i stora delar av landet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss