A-
A+

Söderberg tappade segern efter jättedrama

Sebastian Söderberg. Arkivbild.
Sebastian Söderberg. Arkivbild.
GolfTT

Sebastian Söderberg klättrade från elfte till första plats – och kunde nästan lägga vantarna på segerpokalen efter att ha spelat klart den sista rundan i British Masters.

Då stal dansken Thorbjørn Olesen triumfen framför ögonen på honom

Annons

Annons

Sebastian Söderberg fick uppleva många känslor på kort tid efter den sista rundan på The Belfry utanför Birmingham.

Först besvikelse över att inte ha räckt till för att vinna. Därefter såg det ut som att han fått segern nästan till skänks sedan ledaren Richie Ramsay gjort dubbelbogey på sista hålet.

Sebastian Söderberg gick fyra under par sista dagen och kunde från klubbhuset följa skottens kollaps. Den andra turneringsvinsten på Europatouren var nära för golfaren från Eksjö.

Men då kom Thorbjørn Olesen från ingenstans. Efter en eagle, två slag under par, på det näst sista hålet avslutade dansken med en birdie på det 18:e hålet.

Dansken avgjorde med en putt på tolv meter på den allra sista greenen. Tre slag under par på de två sista hålen räckte för seger med ett slags marginal.

Olesen var i täten efter tredje dagens spel, men tappade sin ledning efter skakigt spel i inledningen av den sista dagen innan sin gyllene comeback.

Det var tufft, jag fick kämpa i dag. På något sätt kämpade jag vidare och sättet jag avslutade det på är otroligt, säger Thorbjørn Olesen till Viaplay.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.