A-
A+

Södertälje chockade favoriten: "Jätteviktigt"

Förra året möttes Luleå och Norrköping i finalen. Då förlorade Luleå. Arkivbild.
Förra året möttes Luleå och Norrköping i finalen. Då förlorade Luleå. Arkivbild.
BasketTT

Tabellettan Luleå mot tabelltvåan Södertälje. Drömfinalen i damernas basket-SM är här.

I den första matchen var det Södertälje som chockade alla och vann med 77–70.

Annons

I det första finalmötet var det Luleå som tog emot Södertälje på hemmaplan. Trots att Luleå har vunnit 27 raka matcher och har tagit sju SM-guld sedan 2014 var Södertäljes självförtroende inför matchen på topp.

Redan i den första perioden var det Luleå som tog ett tidigt grepp om matchen när man tog ledningen med 24–12.

Men i den andra perioden visade Södertälje upp sin styrka och stod för en rejäl upphämtning och efter flera trepoängare hade Luleå till slut bara en poängs ledning inför den tredje perioden.

Vi kom ju tillbaka till halvtidsvilan och det var det viktigaste för oss, jätteviktigt att komma ikapp, säger Södertäljes Klara Lundqvist till SVT.

Därefter tog Södertälje över. 59–54 efter den tredje perioden. 77–70 efter full tid.

Jätteskönt att vinna första matchen på bortaplan. Vi gör 40 bra minuter i dag och till slut går det över på vår sida. Jätteviktigt att få den här första matchen, säger Lundqvist.

Luleås Fanny Wadling:

Vi visste att de skulle komma ut och spela sin bästa basket. De får ta lite för många returer och vårt anfall blir ganska stillastående. Vi alla måste vara aggressiva och vi måste tro på oss själva.

Förra året förlorade Luleå SM-finalen. Även då blev det förlust i det första mötet. Nu gäller det för laget att skaka av sig det finalspöket.

Vi kommer att tänka på den här matchen i kväll men sen är det bara att ladda om. Vi behöver lita på det vi har gjort hela säsongen, då kommer det här nog att gå bra, säger Wadling.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.