A-
A+

Solskjær rasande över spelschemat

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær. Arkivbild.
Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær är mycket upprörd över den kommande veckans spelschema – tre ligamatcher på fem dagar.

Jag har inte sett ett sådant spelschema i modern tid i fotboll, rasar han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det täta matchandet betyder att norrmannen inte kan ställa sitt starkaste lag på plan i alla tre matcherna, som han skulle vilja för att kunna säkra en Champions League-plats till nästa säsong. Framför allt i matcherna mot tredjeplacerade Leicester och sjundeplacerade Liverpool.

En av matcherna kanske inte blir så rolig då jag måste ha ett lag i den ena matchen och ett annat lag i den andra, säger Solskjær.
Spelschemat är gjort av folk som sitter vid sina skrivbord och aldrig har spelat fotboll och inte förstår vad det här handlar om. Jag måste tänka på spelarna. Det kanske blir någon som inte blir glad över min laguttagning i en eller två av matcherna och det kan påverka vem som blir topp-fyra eller Champions League-platserna. Men det är inte mitt problem.

Uppskjuten match

I går spelade United semifinal i Europa League borta mot Roma. På söndag väntar bortamatch mot Aston Villa. Sedan är det hemmamatch mot Leicester på tisdag och på torsdag mot Liverpool, den uppskjutna matchen från förra veckan.

Det var då som supportrarna protesterade mot Uniteds ägare och stormade Old Trafford och blockerade spelarhotellet.

Annons

Annons

Sviten bryts?

Det täta matchandet kan kanske göra att kaptenen Harry Maguires svit måste brytas. Han har spelat varenda Premier League-minut sedan han kom till Manchester United inför säsongen 2019-2020.

Det är ett rekord, eller statistik, som han kunde bli stolt över men jag kan inte se att det blir möjligt nu. Jag håller tummarna för att ingen blir skadad.

Manchester United ligger tvåa i Premier League just nu. Laget är också klart för Europa League-final mot Villarreal den 26 maj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss