A-
A+

Sommarkänsla i veckan – men snart är det slut

Början av veckan bjuder på lite sommarkänsla. Arkivbild.
Början av veckan bjuder på lite sommarkänsla. Arkivbild.
VäderTT

Solen tittar fram i stora delar av landet i början av veckan, och i södra och mellersta Sverige kan det bli behagliga 20 grader. Men passa på och njut – från mitten av veckan drar svalare och ostadigare väder in.

Annons

Annons

De sista skälvande dagarna av augusti bjuder på lite sommarkänsla, med cirka 20 grader på många håll i landet under måndagen och 15–20 grader i Norrland, enligt SMHI.

I Svealand och Götaland ser det ut att bli en ganska solig vecka. Även i Norrland blir det soligt under måndagen, men redan från måndagskvällen och tisdagen blir det blåsigt, lite mer skurbetonat väder och svalare där, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

Flera lågtryck kommer sedan under veckan att passera Norrland, och från onsdagsdygnet väntas temperaturer på 10–15 grader.

Det blir kanske även lite snö i Lapplandsfjällen, säger Marie Staerk.

De södra och mellersta delarna av landet kan njuta av lite högre temperaturer fram till mitten av veckan. Undantaget är norra Svealand, främst Dalarna, där en del skurar kan dra fram. Med september månads intåg faller även temperaturerna generellt.

Annars blir det ganska soligt, men även i Götaland och Svealand går temperaturerna ner något till 15–20 grader. Framemot veckoslutet blir det generellt svalare luft som ser ut att hänga kvar i början av nästkommande vecka, säger Marie Staerk.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!