A-
A+

Sophies val – lämnar USA

Sophie Hansson flyttar hemåt.
Sophie Hansson flyttar hemåt.
SimningAbu Dhabi, TT:s utsände

Femfaldiga VM-medaljören Sophie Hansson flyttar tillbaka till Europa i sommar när hon är klar med collegestudierna.

Stockholm och England finns bland alternativen hon funderar över.

Under våren ska jag ta ett beslut om exakt var, säger hon.

Annons

Annons

Den 23-åriga bröstsimsstjärnan går på North Carolina State University och har tagit beslutet att lämna USA när skolan är över.

Trots sin utveckling där till en världssimmare.

Storasyster Louise Hansson studerar och simmar på Loughborough University i England sedan hon lämnade college. Det är ett av Sophie Hanssons alternativ, även om hennes syster inte blir kvar där nästa höst.

Det har gått väldigt bra för Louise och hon har pratat bra om träningen och coacherna där. Men det finns ju även ett elitcenter i Sverige, säger Hansson som tog två guld, ett silver och två brons i kortbane-VM.

Nationellt elitcenter, NEC, i Stockholm skulle ta emot Helsingborgssimmaren med öppna armar. Antonio Lutula har precis tagit över som chefstränare där efter Johan Wallberg och Lutula var även ansvarig tränare i landslaget under VM.

Sophie var och tränade med oss på NEC efter SM och hon bidrar väldigt mycket till gruppen bara genom sin närvaro, energi och den nivå hon tränar på. Så hon är jättevälkommen, hon skulle betyda mycket för vår grupp. Hon skulle kunna få ganska bra sparring av Emelie (Fast, bröstsimstalangen) också, säger Lutula.

Sophie Hansson läser företagsekonomi med inriktning på marknadsföring i USA och vill plugga vidare.

Men inte på heltid utan kanske halvtid. Det känns viktigt att ha något utanför simningen också, jag tror den blir bättre av att ha något annat att tänka på.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.