A-
A+

"Sopranos"-skådespelare död

Tony Sirico spelade Paulie Gualtieri i tv-serien 'Sopranos'. Arkivbild.
Tony Sirico spelade Paulie Gualtieri i tv-serien "Sopranos". Arkivbild.
NöjeTT

Skådespelaren Tony Sirico, mest känd för rollen som Paulie Gualtieri i tv-serien "The Sopranos", har avlidit, rapporterar Deadline. Han skulle ha fyllt 80 år senare den här månaden.

Annons

Annons

"Det är med stor sorg, men med otrolig stolthet, kärlek och en stor mängd ömma minnen, som Gennaro Anthony 'Tony' Siricos familj meddelar att han gått bort under morgonen den 8 juli 2022", säger familjen i ett uttalande.

Sirico medverkade även bland annat i maffiakultrullen "Maffiabröder" och gjorde rösten till hunden Vinnie i den animerade serien "Family guy".

"Det smärtar mig att säga att min kära vän, kollega och vapendragare, den store Tony Sirico har gått bort i dag. Tony var inte som någon annan: han var tuffare, lojalare och mer storhjärtad än någon annan som jag någonsin har känt", skriver "Sopranos"-kollegan Michael Imperioli på Instagram.

Steve Van Zandt, som spelade mot honom i både "The Sopranos" och "Lilyhammer", skriver på Twitter att Sirico hade en storslagen personlighet – både som privatperson och i sitt skådespeleri.

"Jag avgudar Tony Sirico. En schysst kille som alltid stöttade mig och som älskade mina barn och mina föräldrar. Jag har oändliga minnen med Tony – det började med 'Maffiabröder' och 'The Sopranos' och fortsatte långt därefter", skriver skådespelarkollegan Lorraine Bracco på Instagram.

Dödsorsaken har inte offentliggjorts men Sirico har under de senaste åren haft en rad hälsoproblem. Han avled på det äldreboende i Fort Lauderdale i Florida där han har bott under en tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.