A-
A+

Spanien och Frankrike till VM-kvart

Spanien firar avancemanget till VM-kvartsfinal.
Spanien firar avancemanget till VM-kvartsfinal.
HandbollTT

Två av de stora drakarna i handbolls-VM blev först att säkra kvartsfinalspel. Nu väntar match om gruppsegern för Spanien och Frankrike.

Annons

Annons

Spanien, som tog EM-silver efter finalförlusten mot Sverige i fjol, säkrade avancemanget till onsdagens kvartsfinaler genom att besegra Slovenien med 31–26 i Krakow.

Det stod oavgjort i halvtid och slovenerna hängde med en bit in i andra halvlek, innan Spanien drog ifrån för att ta femte raka segern i VM.

Frankrike, gjorde senare på kvällen Spanien sällskap som kvartsfinalklart från gruppen i Krakow. Jumbon Iran blev en munsbit för "Les bleus", som vann med 41–29 trots att både Nikola Karabatic och Dika Mem fick vila. Det mest oväntade som hände i matchen var att en domare skadade sig och fick bytas ut.

På söndag möts de två obesegrade jättarna när mellanrundan avslutas, en match som avgör vilket av lagen som vinner grupp 1.

I Göteborg kan även obesegrade Sverige säkra en kvartsfinalplats, vid seger mot Island. Den matchen börjar klockan 20.30 i kväll.

Portugal vann som väntat dagens första fajt i mellanrundan i Scandinavium, 35–23 mot Kap Verde. Ungern fick slita hårdare för att besegra Brasilien med 28–25. Matchen avgjordes först i slutminuterna, när Brasilien brände ett friläge som hade gett kvittering. I stället kunde Ungern utöka ledningen i nästa anfall.

Både Portugal och Ungern har hoppet kvar om att nå kvartsfinal, medan Brasilien i praktiken är utslaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.