A-
A+

Spansk 18-åring vidare – först sedan Nadal

Carlos Alcaraz. Arkivbild.
Carlos Alcaraz. Arkivbild.
TennisTT

Tennistalangen Carlos Alcaraz, 18, är vidare till Franska mästerskapens tredje omgång.

Därmed är spanjoren yngst någonsin att nå tredje rundan i en grand slam sedan landsmannen Rafael Nadal för 17 år sedan.

Annons

Annons

Annons

Annons

År 2004 nådde en 17-årig Rafael Nadal Australian Opens tredje runda. Spanjoren, som fyllde 35 på torsdagen växte som bekant ut till en av tennishistoriens bästa spelare genom tiderna och levererar fortsatt på högsta nivå.

Det visade världstrean när han utan problem manövrerade ut fransmannen Richard Gasquet. Efter drygt två timmar på centrecourten hade Nadal vunnit med 6–0, 7–5, 6–2.

Men någon gång kommer även Nadal att lägga sitt racket på hyllan och spansk tennis framtid ser ljus ut även utan Mallorcasonen.

Carlos Alcaraz, rankad 97:a i världen, imponerade stort mot 31-rankade georgiern Nikoloz Basilashvili och vann i tre raka set, 6–4, 6–2, 6–4.

Hyllats av Nadal

Alcaraz, som är förste spanjor att nå tredje rundan i en grand slam sedan Nadal 2004 – och yngst i Paris sedan Andrej Medvedev 1992 – har hyllats av sin landsman tidigare.

Han är redan på en väldigt hög nivå och jag tror att han kommer att bli en fantastisk spelare i framtiden, sade Nadal i en intervju på ATP-tourens hemsida i maj efter att han besegrade Alcaraz i Madrid Open.
Som spansk spelare och spansk supporter så tror jag verkligen att vi behöver någon som honom.

Alcaraz, som möter tysken Jan-Lennard Struff i nästa omgång, sade själv efter torsdagens seger att:

Det betyder att jag är på rätt väg och måste fortsätta på samma sätt. Jag utvecklias fortfarande som spelare och person.

Annons

Annons

"Något kvar"

Rafael Nadals två två stora rivaler det senaste decenniet – Novak Djokovic, 34, och Roger Federer, 39 – är också vidare till tredje omgången.

Det här visar att jag fortfarande har något kvar i tanken. Det är väldigt viktigt för självförtroendet, säger Federer som besegrade kroaten Marian Cilic med 6–2, 2–6, 7–6, 6–2.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss