A-
A+

Spanska fotbollsbasen slopar kritiserad bonus

Luis Rubiales, tv, och den saudiska idrottsförbundets ordförande Prins Abdulaziz bin Turki al Faisal lyfter den spanska supercup-bucklan. Arkivbild
Luis Rubiales, tv, och den saudiska idrottsförbundets ordförande Prins Abdulaziz bin Turki al Faisal lyfter den spanska supercup-bucklan. Arkivbild
FotbollTT

Efter massiv kritik från stora delar av spansk fotboll har fotbollsförbundets ordförande, Luis Rubiales, meddelat att han kommer att ta bort de bonusar han får om Barcelona och Real Madrid spelar den spanska supercupen skriver AP.

Jag har föreslagit att man under nästa årsmöte ger mig en fast lön, säger han till Telecinco.

Annons

Annons

Luis Rubiales säger att en stor del av anledningen till beslutet är den kritik som Atlético Madrids tränare Diego Simeone lyft. 51-åringen har, efter att El Confidencial publicerat de läckta ljudfilerna och dokumenten kring den spanska supercupens flytt till Saudiarabien, sagt att det verkar som att det spanska fotbollsförbundet, RFEF, verkar tjäna på att det går bra för Barcelona och Real Madrid.

Rubiales och Barcelonabacken Gerard Piqué har de senaste dagarna granskats efter att de läckta ljudfilerna blottade konversationer mellan dem där de pratat om flera frågor bakom kulisserna inom spansk fotboll.

"Normalt"

En av dessa var det lukrativa avtalet där den spanska supercupen flyttades till Saudiarabien, en affär som Piqués bolag Kosmos var en del av. Avtalet skulle generera mer pengar för RFEF om Real Madrid och Barcelona deltar.

Och eftersom även Rubiales lön hade med dessa variabler, tjänade även han mer.

Jag har sett ett upprop angående min lön. Jag har föreslagit att man under nästa årsmöte ger mig en fast lön, säger han till Telecinco enligt AP.

Rubiales försvarade sin lönesättning med att det är normalt att företag betalar sina tjänstemän mer när det går bra. Enligt Rubiales var tillägget om Real och Barcelona spelade supercupen motsvarande ungefär 31 000 kronor.

Annons

Annons

"Känns bättre att ändra"

Han hävdar vidare att faktumet att RFEF tjänar på att storklubbarna deltar inte leder någon intressekonflikt. Däremot har Simeones kritik fått honom att fundera på vissa saker.

Jag vill inte att Simeone eller någon annan tränare tror att det var något som var fel. Det var tillåtet, men om det skapade detta upprop finns det ingen anledning att fortsätta. Det känns bättre att ändra på det, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.